« Sluit menu
rosacea
rosacea
rosacea
"Uitstekende oplossing bij rosacea"
"Uitstekende oplossing bij rosacea"

Rosacea

Rosacea behandelen met laser in een aantal behandelingen
Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat die voorkomt in verschillende stadia. In het begin zijn alleen kleine vaatjes en roodheid zichtbaar maar in een verder gevorderd stadium kunnen ook grote ontstekingen in de huid ontstaan. Gelukkig hoeft een beginnend rosacea zich niet te ontwikkelen naar een verder gevorderd stadium. De huidtherapeut kan rosacea niet laten verdwijnen maar kan de symptomen wel onderdrukken waardoor de huid rustig blijft, minder rood oogt en uitbreiding wordt voorkomen.

Hoe ziet een behandeling van rosacea er in de praktijk uit?
Wij werken graag volgens een helder en persoonlijk opgesteld plan. Wij stellen dit graag samen met jou op. Al onze lasers voldoen aan de wetenschappelijk standaard. Omdat wij onze gespecialiseerde lasers kunnen aanpassen op je specifieke huidtype kunnen we elke huidaandoening behandelen.

Stap 1: (gratis) intakegesprek
We starten altijd met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierbij bekijken wij je specifieke situatie en mogelijkheden. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hierin beschrijven we onze werkwijze, het verwachte resultaat en het benodigd aantal behandelingen.

Stap 2: de behandeling
Wat voor soort behandeling wordt ingezet is afhankelijk van het stadium van het roascea. Rosacea is onder te verdelen in 3 stadia. In het eerste stadium is algehele roodheid zichtbaar, vaak beginnend op de wangen. Daarnaast zijn teleangiëctastieën en/of couperose zichtbaar. Dit eerste stadium is goed te behandelen met een vaatlaser. De vaatjes verdwijnen daardoor en de roodheid wordt minder. In de loop der tijd kunnen weer nieuwe vaatjes ontstaan. Deze kunnen opnieuw behandeld worden.

In stadium twee begint het ontstekingsstadium. Naast de kenmerken van stadium één ontstaan kleine rode bultjes en puistjes. Ook worden de poriën groter en meer zichtbaar. Wanneer de huid erg onrustig is kan de huid gaan opzwellen, vooral bij overgang van warmte en kou. De roodheid en vaatjes kunnen met een vaatlaser worden behandeld. Daarnaast kunnen de overige klachten worden behandeld door middel van een acnebehandeling.

Tijdens stadium drie zijn de klachten vergelijkbaar met stadium twee met daarnaast grote ontstekingen in de huid. De structuur van de huid veranderd, het wordt grover en is niet meer glad. Wanneer dit stadium zich verder vordert kan de huid zo veranderen dat het een dik en hobbelig oppervlak krijgt. Meestal wordt dit gezien bij de neus. Dit heet ook wel rinophyma of aardbeienneus. Met verscheidene laserbehandelingen is deze vorm van rosacea onder controle te krijgen, vaak in combinatie met medicatie die wordt voorgeschreven door een arts. 

De symptomen van rosacea
De symptomen bij rosacea verschillen per stadia. De volgende symptomen kunnen zich voordoen bij rosacea:
 • Blijvende roodheid in het gezicht met name op de wangen en rondom de neus
 • Snel blozen, veroorzaakt door bijvoorbeeld emoties, overgang van koude naar warme omgeving, zonlicht, hete of alcoholische dranken, hete of sterk gekruide spijzen en de menopauze.
 • Puistjes (pustels) en onderhuidse ontstekingen (papels)
 • Couperose (verwijde bloedvaatjes)
 • Zwelling van de huid
Dit zijn allemaal symptomen die kunnen duiden op rosacea. Twijfel je over de symptomen of staan je symptomen er niet tussen? Neem ook dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Veel gestelde vragen over rosacea
Wat is het verschil tussen rosacea en couperose?
Rosacea en couperose zijn twee aandoeningen die op elkaar lijken en ook gepaard met elkaar kunnen gaan. Veel mensen denken ook dat het hetzelfde is. Maar er is een wezenlijk verschil tussen deze twee huidaandoeningen. Rosacea is een chronische onregelmatige ontstekingsziekte in het gelaat. Couperose zijn verwijde vaatjes die als een netwerk bij elkaar liggen. Dit kan cosmetisch storend zijn maar geeft over het algemeen geen andere klachten. Mensen met rosacea hebben vaak ook couperose. Andersom hoeft dit zeker niet het geval te zijn.

Hoe krijg je rosacea?
De oorzaak van rosacea is onbekend. Vaak zien we dat het ontstaat rond het 30ste levensjaar. Meestal begint dit met minimale roodheid die zich verder uitbreidt. Vervolgens kunnen puistjes en ontstekingen ontstaan. Deze aandoening, die niet besmettelijk is, hoeft niet perse erger te worden. De huidtherapeut kan verschillende tips en adviezen geven hiervoor.

Kan ik zelf wat doen om verergering van rosacea te voorkomen?
Er zijn verschillende factoren die een verergering van rosacea uitlokken. Hierbij kan je denken aan alcoholische dranken, sterk gekruid eten, veelvuldige zonblootstelling en grote overgangen tussen warmte en kou. Door deze factoren zoveel mogelijk te vermijden zal verergering worden verminderd. De huidtherapeut kan een protocol opstellen met producten van ZO medical. Deze producten kunnen veel symptomen van rosacea onderdrukken.

Voorbeelden en ervaringen van laserbehandeling tegen rosacea
Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het behandelen van rosacea. Hieronder zie je een aantal reviews en voorbeelden van vóór & na de behandeling:

Voorbeeld voor & na foto 1                                                  Voorbeeld voor & na foto 2
   

Review 1
"Zodra ik een wijntje dronk werd mijn huid al vuurrood. Ik kreeg hier vaak opmerkingen over uit mijn omgeving. Nog steeds wordt mijn huid wel eens rood maar door de behandelingen bij Lasercentrum Biltstraat is dit stukken minder." -Maria, 42 jaar-

Review 2
"Regelmatig had ik grote, pijnlijke bulten rondom mijn mond. De roodheid stoorde mij niet eens, als die pijnlijke plekken maar weg gingen. Door de behandelingen en producten die ik nu gebruik heb ik nog zelden last van pijnlijke plekken. En zelfs mijn roodheid is stukken minder. Ik krijg regelmatig complimenten van mensen dat mijn huid er nu zo goed uitziet." – Tessa, 35 jaar-

Tarieven van rosacea laserbehandeling
Wij staan voor een helder plan van aanpak waarin duidelijk wordt hoeveel behandelingen nodig zijn. Wat ook een onderdeel is van een helder plan van aanpak, is een helder tarief. De prijs voor het behandelen van rosacea is afhankelijk van het te behandelen gebied:

 • Rosacea roodheid verminderen op de wangen =                                    €150,- per behandeling
 • Rosacea roodheid verminderen op de neus en wangen =                      €160,- per behandeling
 • Rosacea roodheid verminderen op de neus, wangen en kin =                €185,- per behandeling
 • Rosacea behandeling peeling en laser verminderen ontstekingen =       €160, - per behandeling
Lees hier meer over de kosten voor een rosacea behandeling.

Rosacea behandelen in Amsterdam – Utrecht – Almere: start met een vrijblijvend intakegesprek
Wij helpen je graag om je rosacea zo goed mogelijk te behandelen. Wij bieden een transparante werkwijze en duidelijkheid omtrent de verwachte resultaten. Daarom nodigen wij je uit voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin we je specifieke huidprobleem bespreken en met een oplossing komen. Onze voordelen:
 1. 13 gespecialiseerde lasers voor elk huidtype.
 2. Wij stellen een inzichtelijk behandelplan met jou op.
 3. Wij werken met vaste tarieven.
 4. Je wordt behandeld door BIG geregistreerde huidtherapeuten.
Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak door te bellen naar 030-214 59 09 of stuur een e-mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.
Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist