« Sluit menu
rosacea
rosacea
rosacea
"Uitstekende oplossing bij rosacea"
"Uitstekende oplossing bij rosacea"

Rosacea behandelen

Rosacea behandelen met laser in een aantal behandelingen

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat die voorkomt in verschillende stadia. In het begin zijn alleen kleine vaatjes en roodheid zichtbaar maar in een verder gevorderd stadium kunnen ook grote ontstekingen in de huid ontstaan. Gelukkig hoeft een beginnend rosacea zich niet te ontwikkelen naar een verder gevorderd stadium. De huidtherapeut kan rosacea niet laten verdwijnen maar kan de symptomen wel onderdrukken waardoor de huid rustig blijft, minder rood oogt en uitbreiding wordt voorkomen.

Hoe ziet een rosacea behandeling er in de praktijk uit?

Wij werken graag volgens een helder en persoonlijk opgesteld plan. Wij stellen dit graag samen met jou op voordat we de rosacea behandeling starten. Al onze lasers voldoen aan de wetenschappelijk standaard. Omdat wij onze gespecialiseerde lasers kunnen aanpassen op je specifieke huidtype kunnen we elke huidaandoening behandelen, waaronder dus ook rosacea huidziekten.

Stap 1: (gratis) intakegesprek

We starten altijd met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierbij bekijken wij je specifieke situatie en mogelijkheden. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op voor uw behandeling rosacea. Hierin beschrijven we onze werkwijze, het verwachte resultaat en het benodigd aantal behandelingen om u van uw vaatafwijking af te helpen.

Stap 2: de behandeling

Wat voor soort rosacea behandeling wordt ingezet is afhankelijk van het stadium van het roascea. Rosacea huidziekten zijn onder te verdelen in 3 stadia. In het eerste stadium is algehele roodheid zichtbaar, vaak beginnend op de wangen. Daarnaast zijn teleangiëctastieën en/of couperose zichtbaar. Dit eerste stadium is goed te behandelen met een vaatlaser. De vaatjes verdwijnen daardoor en de roodheid wordt minder. In de loop der tijd kunnen weer nieuwe vaatjes ontstaan. Deze kunnen opnieuw behandeld worden.

In stadium twee begint het ontstekingsstadium van rosacea huidziekten. Naast de kenmerken van stadium één ontstaan kleine rode bultjes en puistjes. Ook worden de poriën groter en meer zichtbaar. Wanneer de huid erg onrustig is kan de huid gaan opzwellen, vooral bij overgang van warmte en kou. De roodheid en vaatjes kunnen met een vaatlaser worden behandeld. Daarnaast kunnen de overige klachten worden behandeld door middel van een acnebehandeling.

Tijdens stadium drie zijn de klachten van rosacea huidziekten vergelijkbaar met stadium twee met daarnaast grote ontstekingen in de huid. De structuur van de huid veranderd, het wordt grover en is niet meer glad. Wanneer dit stadium zich verder vordert kan de huid zo veranderen dat het een dik en hobbelig oppervlak krijgt. Meestal wordt dit gezien bij de neus. Dit heet ook wel rinophyma of aardbeienneus. Met verscheidene rosacea laserbehandelingen is deze vorm van rosacea onder controle te krijgen, vaak in combinatie met medicatie die wordt voorgeschreven door een arts.

De symptomen van rosacea

De symptomen bij rosacea verschillen per stadia. De volgende symptomen kunnen zich voordoen bij rosacea:

 • Blijvende roodheid in het gezicht met name op de wangen en rondom de neus
 • Snel blozen, veroorzaakt door bijvoorbeeld emoties, overgang van koude naar warme omgeving, zonlicht, hete of alcoholische dranken, hete of sterk gekruide spijzen en de menopauze.
 • Puistjes (pustels) en onderhuidse ontstekingen (papels)
 • Couperose (verwijde bloedvaatjes)
 • Zwelling van de huid

Dit zijn allemaal symptomen die kunnen duiden op rosacea. Twijfel je over de symptomen of staan je symptomen er niet tussen? Neem ook dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Veel gestelde vragen over rosacea

Wat is het verschil tussen rosacea en couperose?

Rosacea en couperose zijn twee aandoeningen die op elkaar lijken en ook gepaard met elkaar kunnen gaan. Veel mensen denken ook dat het hetzelfde is. Maar er is een wezenlijk verschil tussen deze twee huidaandoeningen. Rosacea is een chronische onregelmatige ontstekingsziekte in het gelaat. Couperose zijn verwijde vaatjes die als een netwerk bij elkaar liggen. Dit kan cosmetisch storend zijn maar geeft over het algemeen geen andere klachten. Mensen met rosacea hebben vaak ook couperose. Andersom hoeft dit zeker niet het geval te zijn.

Hoe krijg je rosacea?

De oorzaak van rosacea is onbekend. Vaak zien we dat het ontstaat rond het 30ste levensjaar. Meestal begint dit met minimale roodheid die zich verder uitbreidt. Vervolgens kunnen puistjes en ontstekingen ontstaan. Deze aandoening, die niet besmettelijk is, hoeft niet perse erger te worden. De huidtherapeut kan verschillende tips en adviezen geven hiervoor.

Kan ik zelf wat doen om verergering van rosacea te voorkomen?

Er zijn verschillende factoren die een verergering van rosacea uitlokken. Hierbij kan je denken aan alcoholische dranken, sterk gekruid eten, veelvuldige zonblootstelling en grote overgangen tussen warmte en kou. Door deze factoren zoveel mogelijk te vermijden zal verergering worden verminderd. De huidtherapeut kan een protocol opstellen met producten van ZO medical. Deze producten kunnen veel symptomen van rosacea onderdrukken.

Voorbeelden en ervaringen van laserbehandeling tegen rosacea

Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het behandelen van rosacea. Hieronder zie je een aantal rosacea laserbehandeling ervaringen van vóór & na de behandeling:

Rosacea laserbehandeling ervaringen voor & na foto:    Rosacea laserbehandeling ervaringen voor & na foto:
   

Behandeling rosacea huid review:

"Zodra ik een wijntje dronk werd mijn huid al vuurrood. Ik kreeg hier vaak opmerkingen over uit mijn omgeving. Nog steeds wordt mijn huid wel eens rood maar door de behandelingen bij Lasercentrum Biltstraat is dit stukken minder."

-Maria, 42 jaar-

Behandeling rosacea huid review:

"Regelmatig had ik grote, pijnlijke bulten rondom mijn mond. De roodheid stoorde mij niet eens, als die pijnlijke plekken maar weg gingen. Door de behandelingen en producten die ik nu gebruik heb ik nog zelden last van pijnlijke plekken. En zelfs mijn roodheid is stukken minder. Ik krijg regelmatig complimenten van mensen dat mijn huid er nu zo goed uitziet."

-Tessa, 35 jaar-

Tarieven van rosacea laserbehandeling

Wij staan voor een helder plan van aanpak waarin duidelijk wordt hoeveel behandelingen nodig zijn. Wat ook een onderdeel is van een helder plan van aanpak, is een helder tarief. De prijs voor een rosacea behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied:

 • Rosacea roodheid verminderen op de wangen =                                    €150,- per rosacea behandeling
 • Rosacea roodheid verminderen op de neus en wangen =                      €160,- per behandeling rosacea
 • Rosacea roodheid verminderen op de neus, wangen en kin =                €185,- per rosacea behandeling
 • Rosacea behandeling peeling en laser verminderen ontstekingen =       €160, - per behandeling rosacea

Lees hier meer over de kosten voor een rosacea behandeling.

Rosacea behandelen in Amsterdam – Utrecht – Almere: start met een vrijblijvend intakegesprek

Wij helpen je graag om je rosacea zo goed mogelijk te behandelen. Wij bieden een transparante werkwijze en duidelijkheid omtrent de verwachte resultaten. Daarom nodigen wij je uit voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin we je specifieke huidprobleem bespreken en met een oplossing komen. Onze voordelen:

 1. 13 gespecialiseerde lasers voor elk huidtype.
 2. Wij stellen een inzichtelijk behandelplan met jou op.
 3. Wij werken met vaste tarieven.
 4. Je wordt behandeld door BIG geregistreerde huidtherapeuten.
 5. We kunnen veel vaatafwijkingen behandelen, waaronder ook naevus flammeus!
 6. Gespecialiseerd in huidproblemen, we kunnen ook moedervlekken verwijderen of littekens behandelen!

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak door te bellen naar 030-214 59 09 of stuur een e-mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist