« Sluit menu
besenreisen-en-spataderen
besenreisen-en-spataderen
besenreisen-en-spataderen
"Laat met plezier je benen zien"
"Laat met plezier je benen zien"

Besenreisen en spataderen behandelen: Vaste tarieven!

Veel mensen hebben last van spataderen. Spataderen kunnen cosmetisch of medisch storend zijn. Voldoende reden dus om spataderen te verwijderen. Een spatader is een ader die verwijd is waardoor de ader duidelijk zichtbaar wordt op de oppervlakte van de huid. Een spatader herken je aan de (meestal) blauwige kleur en kronkelige vormen. Spataderen komen voornamelijk voor op de benen. Afhankelijk van het type spatader zijn er verschillende behandelingen nodig. Onze huidtherapeuten vertellen je graag over alle mogelijkheden voor spataderen verwijderen tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Spataderen behandeling: Waardoor krijg je spataderen?

Een spatader ontstaat doordat de klepjes die terugstroom van bloed tegengaan in de aderen niet meer goed sluiten. Dit komt omdat de vaatwanden verslappen als je ouder wordt en de aderen hierdoor wijder worden. Het kan ook zijn dat spataderen ontstaan door kapotte kleppen als gevolg van trombose.

Omdat de kleppen niet meer goed sluiten stroomt het bloed niet goed terug naar het hart, hierdoor neemt de druk op de ader toe. Dit heeft als gevolg dat de ader uitzet. Omdat deze ader ook verderop uitzet, is de kans groot dat de kleppen ook hier niet meer goed dicht gaan, waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat. Er zijn een aantal factoren die de kans op ontwikkelingen van spataderen vergroten:

 • Erfelijke factoren
 • Hormonale factoren
 • Zwangerschap
 • Veel staand werk
 • Trombose
 • Operaties na een ongeval
 • Overgewicht
Spataderen verwijderen is een belangrijke stap om te zorgen dat uw aderen goed blijven werken. Bij ons kunt u uw spataderen laseren met behulp van een gespecialiseerde laser. Wilt u meer weten over over een spataderen behandeling, neem dan vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten voor een intakegesprek. 

Welk soort spataderen zijn er?

Spataderen komen voor in verschillende gradaties. Wil je spataderen verwijderen, dan is het belangrijk dat je weet wat voor soort spataderen je hebt. Bij een spataderbehandeling zijn er dan ook drie gradaties:

 • Kleine spataderen

Dit zijn hele kleine spataderen die vaak in kluwens voorkomen. Ze worden ook wel takkebosvenen, bloedspinnen (spatader spinnetjes) of besenreiser genoemd.

 • Middelgrote spataderen

Dit soort spataderen zijn enkele millimeters dik en kunnen centimeters lang worden.

 • Grote spataderen

Deze spataderen zien eruit als dikke kabels en ontstaan meestal aan een uitwendige ader die aan de binnenzijde van het been loopt.

Voor- en nazorg spataderbehandeling

De voor- en nazorg is afhankelijk van de soort spataderen behandeling die word toegepast. In het algemeen geldt dat de huid niet zongebruind mag zijn bij de spataderen behandeling. Dus 4 tot 6 weken voor de behandeling geen zonblootstelling of zonnebank. Ook na de spataderen behandeling moet zonblootstelling en zonnebank minimaal 6 weken worden vermeden.

Als de vaten behandeld zijn moeten de vaatwanden nog goed hechten. Daarom is het belangrijk om de eerste 2 weken na de spataderen laseren niet teveel stil te staan, lopen is juist wel goed. Veel warmte, zoals sauna, een warm bad of intensief sporten, moet worden vermeden de eerste 2 weken. Na sommige spataders verwijderen behandelingen is het van belang om een verbandkous te dragen de eerste week na de spataders verwijderen behandeling.

Veel gestelde vragen

Onze huidtherapeuten hebben ontzettend veel ervaring met spataderen verwijderen. Er zijn een aantal veel gestelde vragen die wij vaak terug zien komen en daarom hier graag beantwoorden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wanneer een spatader wordt ingespoten is vaak 1 behandeling voldoende. Wanneer de kleinere vaten behandeld worden met laser zijn 1 tot 3 behandelingen nodig.

Valt een spataderbehandeling onder de verzekering?

Tegenwoordig wordt een spataderbehandeling alleen vergoed wanneer er sprake is van een ernstige vorm van spataders. Deze behandelingen worden bij onze kliniek niet aangeboden.

Kan ik mijn spataderen laseren?

Bij ons kunt u alleen kleine spataderen laten laseren. Dit gebeurt uitwendig door een van onze huidtherapeuten.

Behandelen jullie ook andere vaatafwijkingen?

Naast besenreisen en spataderen behandelen we ook de volgende vaatafwijkingen:

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van spataderen?

Een spatader kan een aantal gezondheidsklachten veroorzaken. Denk hierbij aan:

 • Vermoeide en zware benen
 • Pijn in de benen
 • Rusteloze benen
 • Bloedingen
 • Vasthouden van vocht
 • Verkleuringen
 • Aderontstekingen
 • Huidinfectie
 • Een open (huidzweer)

Een spatader kan erg ongewenste gevolgen hebben. Bekijk daarom snel de mogelijkheden om spataderen te verwijderen.

Is een behandeling pijnlijk?

Of een spataderen laseren behandeling pijnlijk is, is afhankelijk van de soort behandeling die wordt toegepast. De meeste mensen ervaren kleine warme prikjes tijdens de spataderen verwijderen behandeling en de huid zal wat nabranden.

Hoeveel kost een behandeling van spataderen?

Wij vinden het belangrijk om een transparante werkwijze te hanteren. Daar horen ook transparante kosten bij. Daarom werken wij graag met een vast tarief voor spataderen verwijderen. De kosten voor spataderen verwijderen zijn:

 • Spataderen verwijderen op de benen = €175 per 15 minuten
 • Spinnetjes op het gehele lichaam = €95 tot 5 stuks

Meer weten over de tarieven van spataderen verwijderen?

Wat zijn de ervaringen van spataderen weghalen?

Wij hebben al veel mensen van hun spataderen afgeholpen. Benieuwd naar hun ervaringen met spataderen laseren? Bekijk dan eens onze spataderen verwijderen ervaringen. Hier kan je voor- en nafoto’s zien van onze vorige cliënten die een spataderbehandeling hebben ondergaan. Wij verwijderen spataderen op een efficiënte manier zodat je er geen last meer van hebt.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek!

Heb je last van spataderen waar je vanaf wilt? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een spataderen laseren behandeling. Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek met een van onze huidtherapeuten en laat je informeren. Tijdens het intakegesprek wordt er een persoonlijke plan van aanpak opgesteld. Profiteer van onze voordelen:

 • Vaste tarieven voor spataderen verwijderen
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 13 specialiseerde lasers voor elk huidtype
 • Helder behandelplan
 • Duidelijke verwachte resultaten voor het spataderen verwijderen

Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek op een van onze locaties in Utrecht, Amsterdam of Almere. Bel naar 030-214 59 09, vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl. onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je naast spataderen ook af van ongewenste moedervlekken, bekijk dan eens de mogelijkheid voor een moedervlek laseren!

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist