« Sluit menu
long-pulsed-vaatlaser
long-pulsed-vaatlaser
long-pulsed-vaatlaser
"Pakt de oorzaak aan van vaatafwijkingen"
"Pakt de oorzaak aan van vaatafwijkingen"

Vaatafwijkingen

 

Storende verwijde vaten verwijderen door een laserbehandeling
Bij vaatafwijkingen kun je aan veel verschillende klachten denken; storende vaatjes in het gezicht of op de benen, couperose, rosacea of een wijnvlek bijvoorbeeld. Met een laserbehandeling bij lasercentrum Biltstraat zijn veel vaatafwijkingen goed te behandelen. 

Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van: 
Via de bovenstaande linkjes is meer informatie te vinden over de desbetreffende vaatafwijkingen. Hieronder lees je meer over couperose, de vaatverwijdingen die wij het meeste tegen komen in onze kliniek.

Couperose verwijderen met laserbehandeling in 1-3 behandelingen
Couperose is de meeste voorkomende vaatafwijking die wij zien in onze kliniek. Couperose is de term voor een verwijd bloedvaatje aan de oppervlakte van de huid. De medische term voor een verwijd vaatje is teleangiëctastie. Wanneer deze vaatjes in een netwerk bij elkaar voorkomen wordt dit couperose genoemd. In de meeste gevallen zijn deze verwijde vaatjes roodkleurig, maar een blauwe of paarse kleur komt ook voor. Couperose is een onschuldige huidaandoening die helaas niet uit zichzelf verdwijnt. Gemiddeld zijn 1 tot 3 laserbehandelingen nodig om couperose te verwijderen.

Heb je last van couperose? Wees gerust, de vaatjes zijn goed te behandelen met een laserbehandeling. Neem geheel vrijblijvend contact op. Samen stellen we een behandelplan op met het totaal aantal behandelingen en verwachte resultaat. Zo weet je altijd waar je aan toe bent bij een couperose behandeling.

Op welke plekken komt couperose het meeste voor?
Couperose komt met name voor in het gezicht. Ook in de hals en decolleté kan couperose ontstaan. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Met name de neus en de wangen zijn vaak aangedaan maar ook op de kin en het voorhoofd kan couperose ontstaan. Wanneer de vaatjes op de benen verwijd zijn spreken niet meer van couperose maar van besenreiser en spataderen.

Couperose kan een van de klachten zijn bij rosacea. Rosacea gaat vaak gepaard met andere klachten zoals een branderige of jeukende huid, veel blozen en puistjes. Met name bij temperatuurverschillen ontstaan deze klachten.

Belangrijk: verschil tussen couperose en rosacea
Voor we overgaan tot een behandeling nemen we eerst de tijd om te kijken naar de specifieke huidaandoening. Bij couperose is er sprake van een rode/paarse verkleuring van de huid, ontstaan door gesprongen adertjes. Hoewel rosacea vaak gepaard gaat met couperose is dit niet hetzelfde. Bij rosacea is vaak sprake zwellingen, puistjes en een branderige of jeukende huid. Zowel couperose als rosacea is goed te behandelen. Lees hier meer over onze rosacea behandeling.

Couperose: hoe ontstaat het?
Een veel gestelde vraag is “hoe ontstaat couperose” en “is dit iets wat ik in de toekomst kan vermijden?” Couperose ontstaat doordat de wanden van de bloedvaten verslapen waardoor de vaatjes kunnen verwijden. Denk bij oorzaken aan een of een combinatie van de volgende factoren:
 • Overmatige blootstelling aan de zon
 • Grote omschakelingen tussen warm / koud
 • Lichte huid: mensen met een lichte huidtype hebben sneller last van couperose
 • Erfelijk: als couperose veel voorkomt binnen een familie dan is de kans groot dat je hier ook last van krijgt
 • Bepaalde medicatie
Wij begrijpen dat je wellicht nog meer vragen hebt omtrent het ontstaan van couperose en de nazorg hier van. Onze ervaren huidtherapeuten lichten dit graag uitgebreid toe tijdens het intakegesprek en de behandeling.

Couperose behandeling: hoe ziet het er in de praktijk uit?
Allereerst nemen we graag de tijd om je specifieke huidprobleem te bespreken. Hieruit volgt een concreet behandelplan en te verwachten resultaat. Zo weet je precies wat je van ons kan verwachten. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig om couperose te verwijderen. Dit is afhankelijk van je huidtype en de afmeting van de couperose.

Tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling wordt met de laser een puls afgeven op de huid. Deze energie wordt geabsorbeerd door het oxyhemoglobine in het vaatje. Door de warmte in het bloedvat worden de vaatwanden als het ware aan elkaar ‘vastgeplakt’. Gelijktijdig wordt de huid gekoeld om het omliggende weefsel te beschermen. De meeste mensen omschrijven het gevoel van de pulsen van de laser als een ‘klein speldenprikje’. De vaatrestanten worden door het lichaam zelf afgevoerd. Na 4 tot 6 weken zal het resultaat van de laserbehandeling zichtbaar zijn. De couperosebehandeling wordt uitgevoerd door onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten.

Na de behandeling
Na de behandeling kan het zijn dat de huid licht gezwollen is. Deze zwelling trekt in de regel binnen enkele uren weg. Direct na de behandeling zal je zien dat de meeste vaatjes weg zijn. Soms zijn de vaatjes eerst juist wat donkerder van kleur door het gestolde bloed. Sauna, een warme bad of een hete douche en intensief sporten dienen zoveel mogelijk vermeden te worden. Dit zorgt voor een verwijding van de vaten en de kans is groter dat het vaatje weer terug komt. Tevens is van het belang de eerste dagen voorzichtig om te gaan met het behandelde gebied om stoten o.i.d. te voorkomen. Na de behandeling is het belangrijk om de zon in het behandelde gebied 4 tot 6 weken te vermijden. Voor en na de behandeling ontvang je hier uitgebreid voorlichting over van de huidtherapeut.

Aantal behandelingen + tijdsindicatie
Gemiddeld zijn bij Lasercentrum Biltstraat 1 tot 3 behandelingen nodig voor het verwijderen van couperose. Kleine vaatjes zullen na de 1e  behandeling verdwijnen. Indien er sprake is van een uitgebreid couperose met grotere vaten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Een behandeling vindt om de 4 tot 6 weken plaats.

Tarief voor couperose laseren
In het intakegesprek bespreken we het concrete behandelplan en aantal behandelingen. We hebben vaste prijzen voor onze behandelingen. Hierdoor weet je na het intakegesprek dus direct waar je aan toe bent. De kosten voor couperose laseren is afhankelijk van het gebied  van dat behandeld wordt.
 • Neus                                 € 130,- per behandeling
 • Wangen                            € 150,- per behandeling
 • Neus & wangen                € 160,- per behandeling
 • Neus & wangen & kin       € 185,- per behandeling
 • Hele gelaat                       € 225,- per behandeling
Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk de kosten couperose behandelen hier.

Voorbeelden & ervaringen van deze behandeling
Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het verwijderen van couperose. Hieronder zie je een aantal reviews en voorbeelden van vóór & na de behandeling:

Voorbeeld voor & na foto 1                                                      Voorbeeld voor & na foto 2                                                
       

Review 1
"Couperose komt veel voor in mijn familie. Mijn oma heeft er erg veel last van. Zo ver wil ik het niet laten komen. Ik kom 1 keer per jaar langs bij Lasercentrum Biltstraat om mijn couperose te laten behandelen. Na 1 behandeling is alles weer verdwenen en ziet mijn huid er weer lange tijd goed uit."  – Mireille, 35 jaar-

Review 2
"Door mijn rode wangen leek het alsof ik altijd bloosde. De huidtherapeut heeft mijn couperose behandeld met een laser en de roodheid is zo goed als weg." – Stef, 58 jaar-

Voordelen van couperose laseren bij Lasercentrum Biltstraat
Wij helpen mensen graag bij het oplossen van een specifieke huidaandoening. Bij Lasercentrum Biltstraat beschikken we over 13 verschillende lasers. Op deze manier kunnen we per specifiek huidprobleem behandelen met de best mogelijk laser. In andere woorden, we gebruiken niet één algemene laser voor alle behandelingen, maar behandelen je huidaandoening op een specialistische manier. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van couperose laseren bij Lasercentrum Biltstraat:
 1. Per specifiek huidprobleem een specifieke laser: langdurig resultaat!
 2. Helder in behandelplan & te verwachten resultaten
 3. Vaste prijzen: hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan
 4. BIG-geregistreerde huidtherapeuten: onze therapeuten staan officieel geregistreerd en volgen continue opleidingen waardoor zij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen
Couperose verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere
Kies voor een vestiging dicht bij je in de buurt. Het is mogelijk om couperose te verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere. Hieronder tref je de adressen van onze vestigingen:

Lasercentrum Biltstraat                                     Lasercentrum Amsterdam                        Lasercentrum Almere
Biltstraat 405                                                     Staringplein 16 hs                                     Antilopestraat 45
3572 AV Utrecht                                               1054 VL Amsterdam                                  1338 KP Almere
T: 030-214 59 09                                              T:020-6187201                                           T:036-549 00 64
E: info@lasercentrumbiltstraat.nl          E: info@huidzorgklinieken.nl                   E:info@huidzorgklinieken.nl

Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten in een vestiging naar keuze. Onze ervaren huidtherapeuten helpen je graag bij het oplossen van je huidprobleem.

 

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist