« Sluit menu
acne-littekens
acne-littekens
acne-littekens
"Pakt de littekens van acné aan"
"Pakt de littekens van acné aan"

(Acné)littekens

Acnelittekens ontstaan als gevolg van acne in het verleden. Het is het beste om dit te voorkomen maar als ze er eenmaal zitten kan een laserbehandeling er voor zorgen dat de littekens verminderen en soms zelfs verdwijnen. Ook andere littekens zoals een chirurgisch litteken of een traumatisch litteken kan aanzienlijk verbeteren door een lasertherapie.

Acnelittekens

Deze littekens ontstaan vaak in het gezicht door grote ontstekingen of door veelvuldig krabben aan acne. Het oppervlak van de huid ziet er daardoor onregelmatig uit en er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn. Door een behandeling met de Co2 laser worden kleine gaatjes in de huid aangebracht en energie verspreid zich onder de opperhuid. Aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd en de littekens worden hierdoor als het ware opgevuld. De huid wordt gladder en strakker en littekens zullen niet of minder zichtbaar zijn. Ook eventuele kleurverschillen en de huidstructuur zal aanzienlijk verbeteren door de behandeling. Afhankelijk van de diepte van de littekens zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken. Na 3 tot 6 maanden is het resultaat van een behandeling zichtbaar en kan, indien nodig, de vervolg behandeling plaats vinden. Wanneer acnelittekens oppervlakkig zijn volstaat vaak een combinatiebehandeling.

Littekens

Littekens kunnen ontstaan doordat een chirurgische ingreep heeft plaats gevonden maar ook door een wond die op traumatische wijze is ontstaan. Het litteken kan cosmetisch storend zijn maar kan ook fysieke klachten geven zoals een bewegingsbeperking. Door behandeling met de Co2 laser zal het litteken soepeler worden en minder strak aanvoelen waardoor een fysieke beperking kan worden verminderd of opgeheven. Daarnaast zorgt de behandeling dat de kleur van het litteken wordt genormaliseerd en de structuur van het litteken gladder wordt. Hierdoor zal het litteken minder opvallend zijn.

Bij sommige littekens verwijzen wij je door naar onze dermatoloog voor neuraaltherapie of passen we een combinatie van lasertherapie en neuraaltherapie toe.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Bel of mail ons om een consultafspraak* in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist