« Sluit menu
co2-fractional-laser
co2-fractional-laser
co2-fractional-laser
"Weg met alle oneffenheden en minder rimpels"
"Weg met alle oneffenheden en minder rimpels"

Huidvernieuwing: Co2 fractional laser

Met de Co2 laser kunnen we de huid vernieuwen. Er zijn verscheidene indicaties waarbij dit een goede verbetering geeft bij een huidprobleem. Hierbij kun je denken aan huidveroudering met diepere rimpels, acnelittekens, chirurgische littekens of striae.

Werking gefractioneerde Co2 laser

De Co2 laser die gebruikt wordt in onze kliniek is gefractioneerd, wat inhoudt dat er in een rastervorm behandeld wordt. Vroeger werd de gehele huidlaag verwijderd wat zorgde voor een zeer lange downtime en grote kans op complicaties. Bij de gefractioneerde behandeling worden heel veel kleine gaatjes in de huid gemaakt en blijft de huid tussen de gaatjes onbeschadigd. De downtime is daardoor veel korter en de kans op complicaties minimaal. Tijdens de behandeling worden kleine gaatjes in de huid gemaakt en de energie van de laser verspreid zich vlak onder de opperhuid. Hierbij wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De huid wordt weer strakker en dikker.

Hoe dit in zijn werk gaat per indicatie kunt u hier lezen:

Voor- en nazorg

Zorg dat het te behandelende gebied niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 6 weken voor de eerste behandeling en 12 weken na de behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Wij raden aan om in deze periode een zonbescherming met factor 50 te gebruiken. Een uur voor de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een verdovende zalf. Na de behandeling zal de huid 2 tot 3 uur branderig aanvoelen (vergelijkbaar met een zonverbranding). De huid zal er rood en gezwollen uitzien. In het behandelde gebied kan vocht uit de huid treden dat opdroogt als een korstje waardoor de huid onregelmatig kan aanvoelen. De korstjes verdwijnen na enkele dagen. Daarna kan de huid nog droog, ruw en schilferig aanvoelen. De zwelling zal na 2 tot 3 dagen afnemen. De roodheid houdt 3 tot 14 dagen aan. Dit is afhankelijk van de indicatie en de intensiteit van de behandeling. Tot 14 dagen na de behandeling is het van belang dat de huid wordt ingesmeerd met de voorgeschreven crème die je meekrijgt na de behandeling.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Bel of mail ons om een consultafspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist