« Sluit menu
acne-laser
acne-laser
acne-laser
"Dé effectieve behandeling tegen acné"
"Dé effectieve behandeling tegen acné"

Acné behandeling: Vaste tarieven + gespecialiseerde lasers

Acné behandeling: zichtbaar resultaat na aantal behandelingen

Acne, ook wel (jeugd)puistjes genoemd, is een veel voorkomende huidaandoening. Voorkeurslocatie zijn het gezicht, de borst en de rug. Acne kan ook rode of donkere vlekken en acnelittekens veroorzaken. Daarom staat bij onze kliniek niet alleen het behandelen van de puistjes centraal maar ook het behandelen van vlekken door het acne en acnelittekens. Iedereen die in onze kliniek wordt behandeld krijgt een persoonlijk behandelplan. Veelal bestaat een behandelplan uit een dieptereiniging in combinatie met microdermabrasie en/of een op de huid afgestemde peeling en een laserbehandeling. De kliniek heeft verschillende lasers om acne en acnelittekens te behandelen.

Oorzaak van acné: afhankelijk van verschillende factoren

Wat zorgt ervoor dat acne ontstaat? De oorzaak van acne is afhankelijk van verschillend factoren. De belangrijkste oorzaken op rijtje:

 • Hormonen
  Voornamelijk tijdens de pubertijd zijn hormonen de oorzaak van acné. Het lichaam maakt dan androgeen aan die de talgproductie beïnvloeden.
 • Overtollige talgproductie
  Te veel talg kan ervoor zorgen dat de poriën sneller verstopt raken. Daarnaast  is er vaak een snelle verhoorning van de huid zodat talg meer ophoopt in de huid waardoor acné zich sneller vormt.
 • Bacteriën
  De bacterie Propionibacterium acnés is een bacterie die voorkomt in de talgklier. Deze bacterie reageert sterk op een teveel aan talg. De bacterie vermenigvuldigt zich ontzettend snel en zet talg om in vrije vetzuren. Dit zorgt uiteindelijk voor een ontsteking in de talgklier.
 • Ontstekingen
  Bij ontstekingen produceert het lichaam extra witte bloedcellen om ongewenste bacteriën te bestrijden. Deze bloedcellen kunnen zorgen voor zwelling en roodheid bij de puistjes
 • Genen
  Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van acné ook voor een deel in de genen kan liggen. Hebben je ouders last van acné gehad? Dan is de kans groot dat jij ook dezelfde soort acné hebt.
 • Voeding
  Hoewel hier nog weinig harde bewijzen voor zijn wordt steeds duidelijker dat voeding wel degelijk een invloed kan hebben op acne. Uit studies blijkt dat vooral het eten en drinken van melkproducten en producten met een hoog suikergehalte invloed kunnen hebben op het ontstaan van acne.

Verschillende soorten acne

Er bestaan verschillende vormen van acne. Bijvoorbeeld acne vulgaris (jeugdpuistjes), acne conglobata (heftige ontstekingen), acne tarda (acne op oudere leeftijd), acne rosacea of acne inversa (acne in liezen of oksels, ook wel hidradenitis suppurativa genoemd). De acne kan zich uiten in verschillende vormen. Zo kun je last hebben van gesloten of open comedonen (mee-eters). De meeste mensen kennen vooral de open comedonen waarbij je een zwart puntje op de huid ziet. Gesloten comedonen hebben geen duidelijke opening van de talgklier en zien er uit als een wit bultje op de huid. Deze zijn vooral voelbaar en zichtbaar wanneer je de huid spant. Naast comedonen kun je ook last hebben van pustels (puistje met wit kopje erop) of papels (grote rode ontsteking).


Hoe ziet de behandeling er in de praktijk uit?

Wij houden van een helder behandelplan. Daar hoort ook helderheid bij over de behandeling. Geen enkele huid is hetzelfde en daarom stemt de huidtherapeuten de behandeling en de producten af op de huid. Globaal gezien werkt de behandeling werkt als volgt.

 • De huid wordt gereinigd
 • De acné wordt verwijderd op een manier zodat er geen acné littekens ontstaan
 • Na de reiniging wordt een microdermabrasie en/of een peeling toegepast. In de kliniek wordt gewerkt met verschillende peelings. Deze wordt aangepast afhankelijk van het soort acne en huidtype.
 • De microdermabrasie en peeling verwijderen de bovenste huidlaag waardoor nieuwe celdeling wordt gestimuleerd
 • Verhoorning van de huid wordt hierdoor vermindert waardoor de talgklier minder snel verstopt raakt
 • Vervolgens wordt een laserbehandeling toegepast welke de talgklieren kleiner maakt en de groei van de Propionibacterium acnés verminderd.
 • De acné laserbehandeling zorgt er ook voor dat de huid gladder wordt en de poriën minder zichtbaar zijn
 • Na de behandeling is het advies om de behandeling thuis te onderhouden door gebruikt te maken van ZO medical producten.

4 redenen waarom je Lasercentrum Biltstraat moet inschakelen

Wij help jou bij het bestrijden van acné. Onze transparante werkwijze zorgt voor duidelijkheid over het totaal aantal behandelingen en de te verwachten resultaten. Hieronder lees je nog een aantal voordelen:

 1. Gespecialiseerde laser voor elk huidprobleem en elk huidtype
 2. Een helder en duidelijk behandelplan
 3. Wij werken met vaste tarieven
 4. Onze huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd. Dit houdt in dat zij continue worden opgeleid en op de hoogte zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van acné behandelingen

Wat zijn de tarieven voor het bestrijden van acné?

 • Dieptereining, microdermabrasie en/of peeling + laserbehandeling =       €160,- per behandeling
 • Peeling voor rode vlekken of acnelittekens =                                             €100,- per behandeling
 • Fractional CO2 laser voor acnelittekens van het hele gelaat =                  €525,- per behandeling
 • Fractional CO2 laser voor de wangen =                                                     €325,- per behandeling

Lees hier meer over acné behandelen tarieven.

Veel gestelde vragen over acne behandeling

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklier. Door een teveel aan talgaanmaak raakt de talgklier verstopt. De p. acnes bacterie is aanwezig in de talgklier en vermenigvuldigt zich ontzettend snel. De bacterie zet talg om in vrije vetzuren. Dit zorgt uiteindelijk voor een ontsteking in de talgklier. Kenmerken van acne zijn mee-eters, puistjes en rode bulten die vaak pijnlijk zijn.

Wordt de acne laserbehandeling vergoed door de zorgverzekering?

Vanuit een aanvullend pakket wordt een acne behandeling vaak vergoed. Wij voldoen aan alle eisen die een zorgverzekeraar stelt om jouw acnebehandeling vergoed te krijgen. Indien nodig kunnen wij een aanvraag indienen voor vergoeding. Neem contact op met je zorgverzekering om na te gaan of je recht hebt op vergoeding bij jouw behandeling.

Voorbeelden acné behandeling

Benieuwd naar voorbeelden en ervaringen na het behandelen van acne? Hieronder vind je een aantal voor- en na foto’s van patiënten behandeld bij ons in de kliniek.

Voorbeeld voor & na foto 1                                                  Voorbeeld voor & na foto 2
   

Ervaringen acne behandelen

Review 1"Ik had allemaal witte bultjes en talg wat zich ophoopte onder de huid. Net als iedereen wilde ik en mooie egale huid zodat ik zonder make-up de deur uit kan. Na 6 behandelingen is mijn huid mooi glad en rustig geworden. Af en toe ontstaat er nog een puistje maar daar kan ik goed mee leven. Ik kom iedere 10 weken terug om het te onderhouden en daar ben ik erg tevreden mee." -Lisa 31 jaar-

Review 2
"Doordat ik veel krabde aan mijn acneplekjes zijn allemaal donkere vlekjes ontstaan. Het maakte mij erg onzeker. Door de behandelingen zijn de vlekjes veel minder en ontstaat er zelden nog een nieuw puistje en als er een puistje komt is deze snel weg en hersteld zonder donkere verkleuringen." -Nora 26 jaar-

Acné verwijderen in Amsterdam – Utrecht – Almere: Plan vrijblijvend een intakegesprek in

Wij zijn actief in Amsterdam, Utrecht en Almere. Wij bieden naast acné behandelingen ook andere behandelingen:

Ben je op zoek naar hulp bij specifieke huidproblemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze huidtherapeuten en gespecialiseerde lasers helpen je bij elk type huidprobleem.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak een afspraak door te bellen naar 030-214 59 09 of een e-mail te sturen naar info@lasercentrumbiltstraat.nl. Een van onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op om vrijblijvend een intakegesprek in te plannen.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist