« Sluit menu
acne-laser
acne-laser
acne-laser
"Dé effectieve behandeling tegen acné"
"Dé effectieve behandeling tegen acné"

Acné

Acne, ook wel puistjes genoemd, is een veel voorkomende huidaandoening. Voorkeurslocatie zijn het gezicht, de borst en de rug. Het kan cosmetisch storend zijn en soms zelfs psychische problemen veroorzaken. Door een combinatiebehandeling van microdermabrasie, een aangepaste peeling en laserbehandeling kunnen we het acne verminderen.

Oorzaken

Acne kan door verschillende factoren ontstaan maar vooral de mannelijke hormonen spelen een rol bij het ontstaan van acne. Deze hormonen beïnvloeden de talgproductie. Door een te hoge talgproductie en snelle verhoorning van de huid raakt de talgklier verstopt. De combinatie van een teveel aan talg en bacteriën in de talgklier veroorzaakt uiteindelijk een puistje of een mee-eter. Naast hormonen zijn er nog een aantal zaken die mee spelen in het veroorzaken van acne. Hierbij kun je denken aan stress, bepaalde voedingsmiddelen en erfelijke factoren.

Soorten acne

Er bestaan verschillende vormen van acne. Bijvoorbeeld acne vulgaris (jeugdpuistjes), acne conglobata (heftige ontstekingen), acne tarda (acne op oudere leeftijd), acne rosacea of acne inversa (acne in liezen of oksels, ook wel hidradenitis suppurativa genoemd). De acne kan zich uiten in verschillende vormen. Zo kun je last hebben van gesloten of open comedonen (mee-eters). De meeste mensen kennen vooral de open comedonen waarbij je een zwart puntje op de huid ziet. Gesloten comedonen hebben geen duidelijke opening van de talgklier en zien er uit als een wit bultje. Deze zijn vooral voelbaar en zichtbaar wanneer je de huid spant. Naast comedonen kun je ook last hebben van pustels (puistje met wit kopje erop) of papels (grote rode ontsteking).

Acnebehandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt het acne op een dusdanige manier verwijderd dat er geen littekens ontstaan na de behandeling. Naast de reiniging wordt een microdermabrasie en/of peeling en een laserbehandeling toegepast. De microdermabrasie en de peeling verwijderen het bovenste huidlaagje en stimuleren nieuwe celdeling. Hiermee vermindert de verhoorning van de huid waardoor de talgklier minder snel verstopt raakt. Per huidtype en soort acne wordt de peeling aangepast. Meer informatie over specifieke peelings vindt je hier. Vervolgens wordt je behandeld met een YAGlaser die zijn energie omzet in warmte in de talgklieren. Deze warmte vernietigd de bacterie P. acnes in de talgklier en verschrompelt de talgklieren. Daarnaast zorgt de laserbehandeling er voor dat de huid gladder wordt en de poriën minder zichtbaar. Om het effect van de behandeling ook thuis te onderhouden zal de huidtherapeuten medische producten van ZO medical adviseren.

Verzekerde zorg

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Mogelijk wordt jouw acnebehandeling vergoed door je zorgverzekering. Indien nodig kunnen wij een aanvraag indienen voor vergoeding. Neem contact op met je zorgverzekering om na te gaan of je recht hebt op vergoeding bij jouw behandeling.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Bel of mail ons om een consultafspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.