Acht tips om rimpels te voorkomen

Rimpels komen met de jaren. Natuurlijk verschilt het per persoon op welke leeftijd je rimpels krijgt, maar iedereen krijgt ze uiteindelijk. Gelukkig kan je, als ze toch verschijnen, rimpels te laten verwijderen. Maar wat kan je doen om te voorkomen dat je zichtbare rimpels krijgt? Helemaal voorkomen lucht misschien niet, maar je kunt het moment dat je ze krijgt wel uitstellen wanneer je goed voor je huid zorgt! Graag delen wij een aantal tips om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen.

1. Huid hydrateren

Om het ontstaan van rimpels uit te stellen of zelfs te voorkomen is het belangrijk je huid goed te hydrateren. Op deze manier blijft de huid elastisch en zullen rimpels een stuk minder snel zichtbaar worden. Dit kun je doen door een goede en voedende dag- en nachtcrème te gebruiken voordat je gaat slapen en voordat je aan je dag begint.

2. Gebruik zonnebrandcrème

Ook is het uiterst belangrijk om je huid goed te beschermen tegen zonlicht. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat je sneller rimpels krijgt. Doe dit door altijd een zonnebrandcrème te gebruiken met een hogere beschermingsfactor. Ook als de zon niet zichtbaar schijnt! Niet alleen zonlicht van buiten kan invloed hebben op het krijgen van rimpels, ook een regelmatig bezoek aan de zonnebank is geen goed idee.

3. Niet roken

Roken is een van de grootste oorzaken van rimpels. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de bloedtoevoer naar je huid. Door de beweging die je maakt wanneer je rookt ontstaan er ook sneller rimpels rondom je mond. Als je rookt probeer hier dan ook mee te stoppen als je liever geen rimpels krijgt in je gezicht.

4. Gebruik een goede dagcrème voor kraaienpootjes

Rondom de ogen is een van de eerste plekken in het gezicht waar rimpels ontstaan, zogenaamde kraaienpootjes. Ook hier zijn goede dag- en nachtcrèmes voor verkrijgbaar. De meeste gezicht crèmes zorgen voor een goede hydratatie van je huid en dat zorgt ervoor dat rimpels minder snel ontstaan.

5. Voorkom stress

Geef je gezichtsspieren rust! Zorg ervoor dat je niet te vaak fronst en ontspan je gezicht. Dit kun je doen door bijvoorbeeld niet te lang naar een computerscherm of televisie te staren. Om fronsen in je gezicht te voorkomen kun je ook vaker een zonnebril dragen. Dit geeft je gezicht minder stress.

6. Drink voldoende water

Het hydraten van je huid hoeft niet alleen met crèmes te gebeuren. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt zodat je ook op natuurlijke basis gehydrateerd bent.

7. Slaap op je rug en slaap voldoende

Slaap is in alle opzichten ontzettend belangrijk, in deze tijd krijgt je huid namelijk volledige rust en kunnen alle spieren herstellen. Als je ervoor zorgt dat je minimaal zes tot acht uur slaapt per nacht kan dit zeker bijdragen aan het voorkomen van rimpels in je gezicht. Zorg er ook voor dat je wat vaker op je rug slaapt. Als je op je zij slaapt leun je namelijk op één kant van je gezicht, dit zorgt ervoor dat rimpels sneller ontstaan.

8. Eet gezond en beweeg voldoende

Deze laatste tip is misschien niet voor de hand liggend. Echter is gezond eten en voldoende bewegen ontzettend belangrijk voor de gezondheid en de flexibiliteit van je huid. Dit samen zorgt ervoor dat rimpels minder snel ontstaan. Bewegen zorgt er namelijk voor dat bloed en zuurstof sneller door je lichaam pompt.

Categorie: Rimpels
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat